HAYATIN İÇİNDEYİM SORUMLULUKLARIMIN BİLİNCİNDEYİM E TWİNNİNG PROJESİ

20-03-2021      20-03-2021



HAYATIN İÇİNDEYİM SORUMLULUKLARIMIN BİLİNCİNDEYİM E TWINNING PROJESİ

 

     Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi  zorunluluğudur.  Sorumluluk, karakterin en önemli ögelerinden biridir. Sorumluluk duygusu ya küçük yaşta doğal olarak var olan çevre sebebiyle insanın içinde yer eder veya daha sonra dışarıdan verilen eğitimle yaratılır. Sorumlu insan ise, yapılması gereken bir işi zamanında yapabilmek için inisiyatifi ele alıp kendiliğinden harekete geçebilen insandır.

 

Okulumuz rehber öğretmelerinden Candan UĞURLU' nun kuruculuğunu üstlendiği,  yine okulumuz rehber öğretmeni Handan Durmaz'ın da ortaklarından olduğu "Hayatın İçindeyim Sorumluluklarımın Bilincindeyim" eTwinning  projesi  kurulmuştur.

        Projenin Hedefleri

 

  1. Öğrencilerde; sorumluluk bilincini geliştirme.

  2. Öğrencilerin kendine, okuluna, doğaya, topluma, hayvanlara ve bitkilere karşı olan sorumluluklarının farkına varması.

  3. Öğrencilerin WEB2.0 araçları ile etkili, verimli ve bilinçli teknoloji kullanımını arttırma.

  4. İşbirliği içerisinde çalışmayı öğrenme.

  5. Özgüven ve özsaygı kazandırma.

  6. Bağımsız davranış becerileri kazandırma.

 Bu projede aylık olarak etkinlikler düzenlenecek, farklı sorumluluk türleri üzerinde durulacaktır Aileye, topluma, ülkeye, kendine, doğaya, hayvanlara, bitkilere karşı sorumluluklar üzerinde etkinlikler yapılacaktır, farklı Web 2.0 araçları tanıtılacaktır. Online görüşmeler yapılacak ve  proje sonunda broşür, sergi gibi çıktılar oluşturulacaktır.

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 6  kişi beğendi